Komend weekeinde eerste NOS-uitzendingen Sport 24

Komend weekeinde vinden de eerste uitzendingen van Sport 24 plaats. Sport 24 is een nieuwe publieke themazender van de Nederlandse Publieke Omroep waarvoor de minister dit voorjaar toestemming heeft gegeven. NOS Studio Sport zal de invulling van Sport 24 voor haar rekening nemen. Sport 24 zal deze zomer uitzenden van 19 juli tot 3 augustus en van 15 tot 24 augustus om het WK Zwemmen (inclusief Waterpolo) en het WK Atletiek de ruimte te geven. Daarbij zal zoveel mogelijk live verslag worden gedaan van beide evenementen. Er zullen geen aparte studio-uitzendingen ten behoeve van Sport 24 plaats vinden. Volgens de NOS wordt voorzichtig, low profile gestart. Er bestaan voor september nog geen plannen voor uitzendingen Sport 24. Sport 24 is vooral bedoeld als extra uitspeelmogelijkheid naast de uitzendingen op Nederland 1, 2 en/of 3. Een deel van het WK Zwemmen en het WK Atletiek zijn immers ook via de reguliere zenders te zien. Voor de NOS zijn deze eerste uitzendingen een test om te bezien hoe groot de interesse hiervoor is.

De landelijke publieke omroep heeft bij de aanvraag van Sport 24 aangegeven dat het kanaal niet gebruikt zal worden voor ‘grote live wedstrijden’ of ‘topevenementen’, maar voor breedtesport (Olympische sporten) ‘waar op de reguliere kanalen te weinig aandacht aan kan worden gegeven’. De bedoeling – zo gaf de landelijke publieke omroep aan bij de aanvraag – is dat Sport 24 uiteindelijk in het weekend zal uitzenden. Sport 24 is te zien via het kanaal Politiek 24. Ziggo en UPC geven het kanaal door via het digitale standaardpakket; Politiek 24/Sport 24 wordt – voor zover nu gepland – in deze periode niet uitgezonden via Canal Digitaal (Nederland 24).

2 thoughts on “Komend weekeinde eerste NOS-uitzendingen Sport 24”

  1. ik vind het een goed programma sport24 ik zou
    wel dat het in de tv gidsen vermeld moet worden

  2. Wij zijn erg blij met sport24 omdat er sporten live worden getoond die weinig aandacht in de sportmedia krijgen. Bijvoorbeeld het EK hockey in M├Ânchengladbach volgen we met veel interesse. We hopen dat er meer sporten buiten de normale Studiosport-uitzendingen (en -onderwerpen) worden vertoond. De aankondiging op teletekstpagina 224 werkt goed. Misschien ook nog vermelding bij de teletekstpagina van de sport zelf?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *