Canal Digitaal kijkt naar alternatieven themazenders bij Astra1-einde UPC Direct

Canal Digitaal kijkt naar alternatieven om zevental themazenders te kunnen blijven aanbieden volgend jaar die thans via transpondercapaciteit van UPC Direct worden aangeboden. UPC Direct, een aanbieder van satelliet-televisie voor Oost-Europa verhuist volgend jaar haar aanbod van de Astra 19,2 graden Oost-positie naar de 1 graden West positie. De zenders BebeTV, JimJam, Eurosport2, Extreme Sports, Zone Reality, alsmede de erotische zenders XXX Xtreme en Hustler TV die via UPC Direct worden uitgezonden, worden in de verschillende pakketten van Canal Digitaal aangeboden.

Stefano Colombo, content director voor Canal Digitaal zegt informatie te hebben verkregen dat UPC Direct rond september/oktober 2010 de uitzendingen zal staken. Over een exacte datum is Canal Digitaal officieel echter nog niet ingelicht. “Eén van de mogelijkheden is om te bezien of sommige kanalen voortaan via de Astra 23,5 Oost-positie kunnen worden uitgezonden. We kijken naar de best mogelijke oplossingen, samen met de tv-kanalen zelve. We hebben in ieder geval ruim een jaar de tijd oplossingen te vinden.” Overigens is ook de uitzending van Travel Channel op de Astra1 in geding, maar aangezien deze free to air uitzendt, en hiertoe geen overeenkomsten met Canal Digitaal bestaan, is niet te verwachten dat deze beschikbaar zal blijven via de Astra1. Travel Channel is overigens ook via de Astra2 (28,2 Oost) vrij beschikbaar met haar Britse versie.

One thought on “Canal Digitaal kijkt naar alternatieven themazenders bij Astra1-einde UPC Direct”

  1. Deze 7 kanalen daar zit al eentje (JimJam) bij SkyLink op 23.5 Oost waar CDS bevriend mee is. Hustler TV zit er alleen ‘s nachts. Ik verwacht dat dit heel goed te doen is door capaciteit te delen met SkyLink, daar ik aanneem dat deze zenders ook toegevoegde waarde zijn voor SkyLink. En zo slecht is dat nog niet. De beeldkwaliteit van deze zenders kan er dan alleen op vooruit gaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *