KPN: 830.000 Digitenne van KPN-abonnees; tweede digitale distributeur; IPTV in 2010 met HDTV

Digitenne van KPN is afzonderlijk de tweede digitale distributeur van Nederland geworden. Het heeft volgens vandaag beeknd gemaakte beurscijfers over 30 juni jl. inmiddels circa 830.000 huishoudens als abonnee. Eind vorig jaar had Digitenne van KPN nog 735.000 abonnees. Daarmee heeft het Canal Digitaal die volgens eigen zeggen ‘meer dan 825.000 huishoudens’ bedient, ingehaald. In totaal bedient Koninklijke KPN NV circa 886.000 televisie-abonnees, 51.000 meer dan een kwartaal eerder. Het IPTV-produkt KPN Interactieve TV blijft lage cijfers behalen: iets minder dan 60.000 abonnees telt dit produkt. Volgens Baptiest Coopmans, managing director consumentenmarkt, is het voor KPN ‘essentieel’ dat deze een positie verwerft in de televisiemarkt. KPN heeft volgens Coopmans zich de afgelopen periode gefocussed op het Digitenne van KPN produkt. De komende periode wil KPN zich richten op het verhogen van de kwaltieit van haar IPTV-produkt KPN Interactieve TV. Alhoewel via glasvezelinfrastructuren KPN al Hoge Definitie Televisie kan bieden, is dit voor het brede publiek nog niet beschikbaar. Hiertoe stelt KPN in 2010 de ‘koper’ infrastructuren op te waarderen opdat voor alle potentiele klanten HDTV beschikbaar kan zijn via KPN Interactieve TV. In tegenstelling tot grote telecom-aanbieders in andere landen is KPN er niet in geslaagd om haar IPTV-produkt breed verkocht te krijgen. Nederland is overigens een van de weinige landen waar commerciĆ«le televisie alleen tegen betaling beschikbaar is; Digitenne van KPN dat ruim 11,5 % van de Nederlandse tv-huishoudens bedient, is daarbij in deze markt wel succesvol.

KPN richt zich verder op het uitrollen van glasvezelbereik in 850.000 huishoudens in 10 steden en zal eind dit jaar evalueren hoe ze daar verder mee zal gaan. Ad Scheepbouwer, bestuursvoorzitter van KPN noemde glasvezel een belangrijk onderdeel van de toekomstige infrastructuur, waar dit jaar vooral op regionaal niveau op wordt gefocussed. KPN haalde overigens over haar geheel een omzetdatling, maar wel een winststijging.

3 thoughts on “KPN: 830.000 Digitenne van KPN-abonnees; tweede digitale distributeur; IPTV in 2010 met HDTV”

  1. Ben net overgestapt op Digitenne, beeldkwaliteit in Capelle aan den IJssel is super. Beter dan digitv van Ziggo. Beneden een Tv die zelf het kaartje kan lezen (met starterskit daarvoor) en boven het kastje dat bij het abonnement komt. Dus nu voor 8,50 Euro in de maand en 70 Euro eenmalig twee keer goede kwaliteit digitale tv met zelfs een xxx zender gratis erbij! Scheelt honderden Euro’s met Ziggo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *