Nieuw seizoen Het Gesprek: versie 3.0

De televisiezender Het Gesprek begint deze week aan versie ‘3.0’ van haar uitzendingen. De zender die op 2 oktober 2007 van start ging, komt met vijf nieuwe programma’s en een nieuwe horizontale programmering. Opvallend daarbij is dat de zender vooral nieuwe opinierende, culturele en documentaire-achtige programma’s in haar programmering invoegt, die volgens eigen zeggen de publieke omroepen niet (meer) programmeren. Zo zal Fons de Poel op zondag een nieuwsmediaprogramma maken dat ‘s morgens live zal worden uitgezonden waarin de nieuwsweek wordt doorgenomen en over journalistiek wordt gesproken. Onder de noemer “De Recensenten” zal oud-AVRO directeur┬á Ad ‘s Gravesande elke vrijdagavond films, theater, muziek en boeken bespreken.

Frederique de Jong (BNR Nieuwsradio-presentatrice) zal het programma docTalk presenteren waarin documentaire(films) een platform krijgen op dinsdagavond. Verder zal Het Gesprek op zaterdagnacht vanaf oktober een televisieversie van Nightz of Dance (met directeur/eigenaar) Ruud Hendriks uitzenden.

Het Gesprek 3.0 moet ten opzichte van het vorige seizoen de naamsbekendheid vergroten en de inhoud van de uitzendingen verbeteren. Doelstelling is om te komen tot 2 % marktaandeel. Doordat Het Gesprek niet meedoet aan het reguliere Kijkonderzoek, is onduidelijk hoeveel de zender aan marktaandeel verkrijgt.

De zender richt zich volgens programmadirecteur Esther Kwaks op een hoog opgeleide doelgroep in hogere welstandsklasses met een brede maatschappij-orentiatie. De zender wil daarbij tijd nemen voor de inhoud, zich onderscheiden van andere zenders en daarmee ‘brandstof voor hersenen’ geven. De nieuwe slogan van Het Gesprek is “Het is tijd, tijd voor verdieping, tijd voor Het Gesprek”

Het Gesprek wil de komende tijd ook bezien of ze uit de archieven van 10 jaar Barend & Van Dorp kan putten om samen met o.a. Frits Barend terug te kijken naar deze uitzendingen met fragmenten en duiding. Volgens mede-eigenaar/directeur Ruud Hendriks gaat het redelijk goed met de zender, ondanks de financieel-economische moeilijke tijden. De zender progarmmeert overigens met een fractie van het budget van ‘grote’ zenders. Het Gesprek wordt landelijk analoog via de kabel (14-02 uur) en digitaal (kabel en satelliet) 24 uur per dag uitgezonden. Het Gesprek is in handen van Ruud Hendriks, Frits Barend, Derk Sauer, Harry de Winter en een Russische investeerder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *