SBS Broadcasting start 30 november via CAIW met eerste HD-zender: Net 5 HD

SBS Broadcasting BV start op 30 november met het aanbieden van een hoge definitie-versie van Net 5. De zender die via SBS Broadcasting BV onderdeel is van ProSiebenSat.1 Media AG, volgt daarmee RTL Group SA die met RTL 7 en RTL 8 in Nederland met hoge definitie-versies zijn begonnen via onder andere UPC. Net 5 HD zal initieel alleen via CAIW te zien zijn. CAIW heeft de ambitie om in 2010 meer dan 40 HD-zenders aan te bieden.

De verwachting is volgens een woordvoerder van SBS Broadcasting BV dat medio februari Veronica TV (18-06 uur) eveneens met een hoge definitie-versie zal starten. In het voorjaar, rond mei is het de bedoeling dat ook SBS 6 een Hoge Definitie-versie zal krijgen.

In de beginperiode zal op Net 5 het aantal HD-produkties nog beperkt zijn. Onder andere de serie Floor Faber en enkele Amerikaanse produkties zullen in HD te zien zijn. SBS werkt er aan om de rechten voor overige met name buitenlandse produkties in HD te verkrijgen. Net 5 HD zal bij CAIW te zien zijn via het basispakket. Met andere operatoren is SBS Broadcasting BV in gesprek. Tijdens de ‘HD Dagen’ bleek dat er enige verschil van inzicht bestaat tussen de visie van SBS Broadcasting BV die een vergoeding wenst voor doorgifte van haar HD-zenders en operatoren als Ziggo en Canal Digitaal.

Overigens zendt CAIW per deze week ook de pan-europese zender Eurosport HD uit via haar basispakket. Deze zender ontbrak nog in het aanbod van CAIW.

3 thoughts on “SBS Broadcasting start 30 november via CAIW met eerste HD-zender: Net 5 HD”

  1. Uw bericht tussen de lijnen door lezend, David, kan het nog lang duren voor CDS klanten HD zien.
    Als de situatie voor RTL hetzelfde is, hebben we een serieus probleem………………

  2. Wat baal ik dat ik in UPC gebied woon.
    Bij ons moet je 13 euro per maand extra betalen voor HDTV van Nederlandse zenders.

    Caiway denkt tenminste nog aan zijn abonnees.

  3. Ik lees het al. Het wordt tijd dat de kabelmarkt open wordt gegooid. Net zoals ooit met de telefoniemarkt is gedaan en we zien daar tegenwoordig de voordelen van. Na wat kinderziektes jaren natuurlijk, waarin overstappen soms nog een probleem was. Nu is er nog niet echt sprake van concurrentie op de TV markt in Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *