Goede en slechte RTL-resultaten

Grappig dat vele media zo te zien EEN-op-EEN het originele Nederlandse persbericht van het in Hilversum gevestigde RTL overnemen als het gaat om de resultaten van RTL4-5-Yorin/Yorin FM/RTL FM…

De tv-resultaten lijken goed…..Aangezien RTL Group alleen EBITA resultaten rapporteert is nooit helemaal helder hoe de nettocijfers uiteindelijk zijn voor Nederland. Als gesproken wordt over ‘de winst’ wordt dus eigenlijk bedoeld:
de winst voor belasting, rente, ammortisatie, goodwill en verkoop
van onderdelen…….

Op zich een aardige (2,5 %) verhoging van tv-omzet in de moeilijke economische tijd, alhoewel SBS Broadcasting BV er 7,96 % bovenop wist te doen, maar die maken een veel lagere omzet (95 miljoen bij SBS-tv versus 163 miljoen Euro bij de RTL-tv-zenders)……

Wat niet in het Nederlandse persbericht stond is dat het eigenlijk nu nog niet zo lekker gaat met radio! Een omzetdaling van EEN miljoen en twee miljoen EBITA-resultaatdaling, resulterend in een EBITA-verlies van 1 miljoen Euro voor inmiddels twee stations…..maar bij dat laatste moet natuurlijk vermeld worden dat een en ander in opbouw is/was, zowel qua programmering als qua zendernetwerk, en dat laatste heeft natuurlijk geld gekost….
De herorientatie voor Yorin FM is blijkbaar benodigd nu uit het luistercijfer
van juni/juli blijkt dat het huidige concept niet lijkt te werken, landelijke uitrol en campagne ten spijt……………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *