Caiway: duurder dan Ziggo

Caiway, de dienstenleverancier van kabeldiensten over o.a. de netwerken van het Rabo Bouwfonds CIF, verhoogt per 1 maart aankomende haar standaardpakkettarieven tot 17,95 euro per maand. De afgelopen jaren heeft Caiway haar standaardpakkettarieven elk jaar telkens met een euro per maand verhoogd. Doordat de grote kabelaars hun standaardpakketten iets minder verhoogden, wordt Caiway duurder dan een partij als Ziggo. Wendy Rodenburg, woordvoerster van Caiway zegt desgevraagd tegenover DutchMedia dat de tarieven vanwege kostenverhogingen duurder zijn geworden. Caiway biedt geen analoge televisie meer in haar kerngebied; maar biedt 50 tv-zenders waaronder 21 HD-zenders in het stadnaardpakket. Ziggo biedt voor haar 3 miljoen abonnees 60 digitale zenders waarvan 12 HD-zenders en 25 nog analoog worden utgezonden en vraagt thans 16,95 euro per maand. Erik van Doeselaar zegt namens Ziggo tegenover DutchMedia niet te kunnen vertellen hoe de tarieven zich de komende maanden bij Ziggo zullen ontwikkelen. Op basis van informatie van DutchMedia is de verwachting echter dat Ziggo onder de standaardtariefprijs van Caiway zal blijven. KPN heeft aangekondigd Caiway te willen overnemen; de Nederlandse Mededingingsautoriteit is nog steeds bezig met het onderzoek of hier toestemming verleend kan worden; een onderzoek dat op 27 september jl. is gestart bij de vergunningsaanvraag. Caiway bedient circa 159.000 klanten; klanten uit Krimpen, Albrandswaard en Brabant-Gelderland krijgen niet te maken met de nieuwe tarieven.

4 thoughts on “Caiway: duurder dan Ziggo”

  1. De tarieven voor telefonie Voip first gaat schrikbarend om hoog. Nu kan je nog tussen caiway klanten onderling gratis bellen. Dat wordt per 1 maart start tarief 0,095 euro en per minuut ook 0,095 euro.
    Een oneindig hoge steiging. Waardeloos dus.

  2. Caiway wil zichzelf volgens mij naar de klote helpen. Met Televisie en nu ook met telefonie is Caiway al de duurste van Nederland. Internetsnelheden liep Caiway altijd al achterop en is nog steeds zo. Met de aankomende open netnwerken gaat Caiway zeker ten onder met deze tarieven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *