Ziggo verhoogt tarieven beperkt

Ziggo verhoogt per 1 april aankomende haar standaardpakkettarief beperkt. Dit blijkt uit onder andere een schrijven van Ziggo aan abonnees. Het huidige tarief voor digitale en analoge radio en televisie zal van 16,95 euro per maand naar 17,20 euro per maand gaan. De stijging van 25 eurocent per maand (1,47 %) komt volgens Ziggo tegenover DutchMedia door een inflatiecorrectie. De alles-in-1 tarieven wijzigen niet. Het digitale TV Plus aanbod kost inclusief het standaardpakket per 1 april 25,20 euro per maand; het digitale TV Extra pakket kost inclusief het standaardaanbod 30,20 euro per maand.  In september vorig jaar introduceerde Ziggo haar nieuwe pakketstructuur. In 2011 verhoogde Ziggo het standaardtarief nog met 50 eurocent per maand. Ziggo blijft goedkoper dan de kleine kabelaar Caiway die onlangs aankondigde haar tarieven met 1 euro per maand te verhogen. UPC verhoogde begin dit jaar het standaardtarief voor analoge kabeltelevisie met 0,45 eurocent per maand tot 17,50 euro per maand. Het digitale starterspakket kost bij UPC 23 euro per maand (1 euro per maand meer ten opzichte van 2011 inclusief bruikleen van apparatuur). Kabelaars zijn geheel vrij te bepalen wat hun tarieven zijn, aangezien geen regulering (meer) van toepassing is op hun tarieven. Ziggo is de grootste Nederlandse kabelexploitant met 3,008 miljoen abonnees waarvan 2,15 miljoen digitaal kijkt. Ziggo bedient 71,5 % van de huishoudens in haar verzorgingsgebied (getallen 31 december jl.).

4 thoughts on “Ziggo verhoogt tarieven beperkt”

  1. Is dutchmedia op ‘sterven na dood’?
    Laatse maanden niets meer gezien.
    Of is het na 15 jaar toch afgelopen.?

  2. Ht valt me op dat er al lange tijd geen nieuws te melden is. Komt er wel weer wat of zijn er problemen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *