Falikant tegen satellietuitzending regionalen?

Weer een staatssecretaris die zich FEL tegenstander toont voor de financiering van regionale publieke zenders op satelliet.

Terwijl regionale zenders van Sardinië, Berlijn, Galicië tot Wales op satelliet vrij te ontvangen zijn in heel Europa, wil de geachte D66-staatssecretaris Medy van der Laan getuige haar opstelling gisteravond in de Tweede Kamer zich op geen enkele wijze inspannen voor een uitzending van regionale publieke omroepen op satelliet. WEL blijft uiteraard de mustcarry van kracht en de praktische monopoliedistributie voor de kabel…

Want in een wat kryptisch zinnetje meldde Van der Laan ‘de problematiek van het platteland en huishoudens die niet zijn aangesloten op de kabel opgelost kan worden’ om vervolgens te wijzen op de ‘eigen verantwoordelijkheid’ van regionale publieke omroepen nadat ze al eerder de provincien had aangewezen als mogelijke financier hiervoor….. Maar wat is (misschien met uitzondering van Friesland) het belang van een provincie om de regio-zender op satelliet te financieren….?

Op zich is de mening wel een consistente: of het nu Aad Nuis (D66), Rick van der Ploeg (PvdA), Cees van Leeuwen (LPF) of Medy van der Laan (D66) is, allen zagen ze satelliet uiteindelijk voor de regio-omroepen niet zo zitten.
De consistentie is misschien ook wel dat Harry Kramer, de eigenlijk minister van Media, de meer dan 500.000 satelliethuishoudens niet serieus wenst te nemen, maar ondertussen nog steeds voor miljoenen op jaarbasis door wil gaan met de uitzending van Nederland 1-2 en 3 alsmede in sommige gevallen de regio-omroep voor 60.000 analoge etherhuishoudens die exclusief een antenne gebruiken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *