Nadenken over wat je uitzendt…

RTL denkt altijd na over wat je uitzendt op haar tv-zenders….zo stelde een vertegenwoordiger net op Radio 2 in het kader van mogelijke gokverslavingen rondom een gok tv-programma.

Dat werpt dan nieuw licht op voor de (structurele) overtredingen van de Europese reclame-zendtijdregel op Yorin. Al eerder meldden interne bronnen mij dat op relatief structurele basis de reclameregels van 12 minuten per uur ook op RTL 4 overtreden worden, want ja de reclame kan soms niet altijd in de minuten kwijt. En wie gaat er dan klagen bij de Luxemburgse media-autoriteiten? Misschien wel het Nederlandse Commissariaat voor de Media, die dat gister meldde bij BusinessNieuwsRadio waarin ook al in werd gespeeld op het rekening houden van het betalen van de boete bij verkoop van reclame; immers omzet is omzet voor MTV Networks BV, RTL en SBS Broadcasting BV!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *