Satellietboeket klaagt OJ Simpson aan!

Het satellietboeket DirecTV van Keith Rupert Murdoch’s News Corp
heeft de Amerikaanse bekende persoonlijkheid OJ Simpson aangeklaagd voor piraterij. Simpson werd aangeklaagd voor 20.000 Amerikaanse Dollar, waarbij agenten satellietapparatuur hebben weggehaald uit het huis van Simpson in de buurt van Miami in 2001. Simpson ontkent de piraterij in de Amerikaanse pers. Overigens is DirecTV actief met het intimideren van satellietkijkers en dreigt ze met rechtzaken als deze niet settlen op vermeend illegaal kijken. DirecTV heeft gegevens van klanten via handelaren verkregen – al dan niet middels rechters – waarna DirecTV telkens 3500 Amerikaanse dollar eist van de klant om rechtszaken te voorkomen. Sommige klanten accepteren dit soort praktijken niet en zijn rechtszaken tegen de DirecTV werkwijze aangegaan.

Kluivert aanpakken?

Overigens zou het een stunt zijn als pak hem beet Patrick Kluivert of Nederlandse militairen in het buitenland zouden worden aangeklaagd wegens het illegaal kijken naar RTL 4. Immers in het Europa met/zonder tv-grenzen hanteren bedrijven als RTL en Canal Digitaal Satelliet de absurde regel dat op het binnenland gerichte zenders officieel niet buiten Nederland bekeken mogen worden (via satelliet). Kluivert heeft op televisie wel eens toegegeven naar RTL 4 in Barcelona te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *