Urban/Colorful Radio, 747AM…en FunX?

Met het (nieuwe) logo van Colorful Radio kondigen 747 AM, de NOS en de NPS aan dat per maandag van 06 tot 08 uur en van 17 tot 18:30 op 747 AM de zender wordt omgedoopt tot Urban Radio. Het Radio 1 Journaal is daarmee niet langer op de middengolf te horen (maar trok in Nederland voor 747AM nauwelijks meer luisteraars dan de vijfde publieke zender voor 2003 met haar eigen uitzendingen had).

De NOS heeft tegelijkertijd ook een geimproviseerde website voor Colorful Radio geopend en de live stream voor de zender hersteld, die nu met 64 kbps te ontvangen is via internet.

Alhoewel de publieke NOS volhoudt niet hetzelfde te doen met Colorful Radio als de eveneens (succesvolle) publieke stadsregio-zender FunX, blijkt de uitwisselbaarheid tussen FunX en Urban/Colorful Radio uit een beschrijving met de doelgroep ‘stadsjongeren, hiphop, rap, latino en remixes’ alsmede het aantrekken van Eline la Croix die eerder bij FunX te horen was……Datzelfde FunX is overigens de NOS een stapje voor door nu al met een kwalitatief betere 128 kbps uit te zenden op internet en (zoals eerder aangekondigd) medio oktober haar vier versies plus een extra landelijke versie (FunX Plus) in eenzelfde kwaliteit te starten.

De ‘oude’ site van Colorful Radio – die stamt uit de tijd dat het station onder de heerschappij van Erik de Vlieger viel – is overigens nog steeds in de lucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *