Het einde voor VRT-RVi nadert!

Komende zaterdag is de laatste uitzend-dag van Radio Vlaanderen internationaal, de internationale radio-omroep van de Vlaamse publieke omroep VRT. Nota bene de Voice of America (VOA News Now) had begin deze maand in ‘Talk to America’ aandacht voor het einde van deze omroep die als VRT Internationaal na zaterdag slechts EEN uur per dag aan eigen produkties zal uitzenden in het Vlaams voor Europa en via satelliet en internet een ‘beste van’ de vijf VRT-netten zal blijven uitzenden. De anderstalige uitzendingen stoppen en worden omgezet in (tekstuele) websites op internet. In de (eveneens) Engelstalig laatste uitzending van Radio World werd ook benadrukt waarom eigen radioprogramma’s van internationale radio-omroepen zo belangrijk zijn in de veranderende wereld. De uitzendingen zijn op internet na te beluisteren via

De laatste Radio World met Frans Vossen in Microsoft Windows Media Player

De ‘VOA News Now’ uitzending Talk to America met Dr. Kim Andrew Elliott in RealAudio

UPDATE: De VRT heeft bekend gemaakt dat de naam RVi wellicht toch zal blijven bestaan. RVi 1 zal op satelliet overigens vanaf zondag met name VRT Radio 1 overnemen, RVi 2 met name VRT Radio 2 en VRT Radio Donna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *