Radio 10?!

Sja het gaat wel heel hard ineens!
Hoeveel mensen het zijn willen de betrokkenen niet bekend maken, maar veel van de 40 man bij Radio 10 zijn inmiddels ontslagen. Op een wat Amerikaanse manier……..In een gesprek waarbij mede is gedeeld dat ze de biezen konden pakken en niet meer hoeven terug te keren…….

De uitzendingen zijn per vandaag onder gebracht in het gebouw van Radio Nederland Wereldomroep. Ook Radio Nationaal van Ruud Hendriks heeft in haar laatste periode in het Wereldomroep-gebouw gezeten…….Op termijn zal Radio 10 in de gebouwen van Talpa/Noordzee FM plaats nemen…..

Einde voor Radio 10 in Amsterdam en einde voor de loopbaan bij Radio 10 voor veel medewerkers…..Vanaf morgen is het gebouw aan de Vijzelgracht waarschijnlijk al verlaten! Een historisch moment, want zolang als Radio 10 in Nederland gevestigd is, zetelde het in Amsterdam….BusinessNieuws Radio en ID&T Radio blijven samen met kabelzender Colorful Radio de hoofdstad als vestigingsplaats houden als landelijke commerciele radiostations.

Opvallend: TALPA heeft alles tot vandaag stil gehouden, maar volgens eigen zeggen zat dit er aan te komen – en is zelf niet met een persbericht gekomen, maar er is wel een sociaal plan. De rechter moet alles nog goedkeuren qua ontslag…maar ja…
Echt hoffelijk is de wijze van ontslag niet, maar Radio 10 kon eigenlijk niet langer op deze wijze doorgaan zonder FM en met alleen AM/kabel/satelliet…….

Wèl kwam Talpa met een persbericht over de programmering op Radio 10 die iets minder presentatoren/DJ’s bevat, maar gewoon doorloopt. En Radio 10 zal ook blijven bestaan aldus Talpa….

Erik de Zwart is met vakantie in Ibiza; het was aan Marc Nanning (ex Strengholt, nu Talpa) om het slechte nieuws te vertellen aan medewerkers.

Ander detail was dat voorlichters en medewerkers van Radio 10 officieel
niets mochten zeggen, maar dat alle woordvoering is overgelaten
aan de perswoordvoerder van NoordzeeFM die ook de Talpa Radio-voorlichting doet. Als bekend trekt bij Talpa uiteindelijk eigenaar John de Mol aan de touwtjes…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *