Canal Digitaal Satelliet?

De Volkskrant had gister
een artikel
over de mogelijke verkoop
van Canal+ en het satellietboeket Canal Digitaal Satelliet (CDS).

Groots uitgepakt op de voorpagina…alleen is dit nieuws vraag ik me dan af?
Want dat UPC geinteresseerd is in het Nederlandse deel van Canal+,
is al bekend sinds januari. Alleen de deal is complex want oorspronkelijk
wilde eigenaar Vivendi Universal alleen de activiteiten in de hele Benelux
als EEN blok verkopen……sja en dan moet er ook een deal voor
Vlaanderen zijn (Telenet) en Franstalig Belgiƫ ([Deficom?). Ook CineNova (Sony/Disney) hebben lang hun partijtje meegeblazen, maar de nog steeds niet opgeloste financiele zaken bij UPC en de mededingingsconsequenties maken eea ingewikkeld. Dat is ook waarom UPC als overnamepartij niet makkelijk is!!

Verder opvallend dat de Volkskrant een foutief aantal CDS-klanten noemt (400.000 ipv 500.000)…..

Wel nieuws is uiteraard de interesse van de NOS voor de overname van CDS.
Ook RTL wil meedoen (in tegenstelling tot wat De Volkskrant meldde) en

SBS Broadcasting BV
doet NIET mee (volgens De Volkskrant wel maar ook dit is incorrect; dit zouden ze vandaag rechtzetten). UnitedGlobalCom Europe zou daar niet echt om te springen staan. Ze bezitten 21 % van SBS Broadcasting SA dat op haar beurt weer 70 % van SBS Broadcasting BV bezit. En UnitedGlobalCom is weer de eigenaar van UPC. UnitedGlobalCom is van LibertyMedia. Bent u er nog? De Volkskrant meldde het niet, maar de weigering qua interesse vanuit SBS is opvallend, want SBS Broadcasting BV neemt wel het satelliettijdschrift (Veronica) Satellite over bij de deal met Veronica!

Als mediajournalist merk je met deze publicatie des te meer dat ik als medewerker voor (Veronica) Satellite er veel over kan schrijven, maar dat EEN voorpagina artikel in De Volkskrant veel meer impact op de markt kan hebben dan de artikelen in Satellite (dat overigens een respectabele oplage van 50.000 heeft!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *