TROS-voorzitter geeft zelf reden opheffing TROS?!

Er zijn veel redenen aan te geven waarom publieke omroepverenigingen opgedoekt kunnen worden.
TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd gaf hiervoor de nodige bijdrage in zijn verklaring voor zijn hoge salaris. In een door Willem Pekelder geschreven Parool artikel zei hij:

“Dat getal 205.000 per jaar klopt in elk geval niet. Wat ik wel verdien? Ik heb geen zin om daarover met de melkboer en iedereen te praten. [..] In de reclamewereld waar ik vandaan kom, is de reactie ach, kom een borrel bij met drinken.”[..]

“Dat salaris is me toegekend door het het bestuur van de TROS. Alleen hun ben ik verantwoording verschuldigd. Overigens wordt de helft van mijn inkomen betaald uit de verenigingskas, dus het is lang niet allemaal belastinggeld.”
Over inleveren van salaris zegt hij in het zelfde artikel:
“Ben je belazerd?! Ik heb een joekel van een huis en een zoon die een vliegtuigopleiding volgt. Ik heb de grootste moeite om mijn hoofd financieel boven water te houden.”

Ik zou zeggen: doek samen met de TROS alle omroepverenigingen op: joekels van huizen en vliegtuigopleidingen van familie-leden van overbodige management in een landelijk publiek omroepstelsel hoeven dan helemaal niet meer meer met publiek geld gefinancierd te worden!
Hoe efficiency te bereiken was toch de onderzoeksvraag van McKinsey?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *