KINK FM blijft;omdat Veronica het (voorlopig) wil?

versus VERENIGING ?!

Het nieuws was vorige week onder embargo al een beetje tot me gekomen.
Jan Hoogesteijn geeft in een open brief namens KINK FM Jan Hoogesteijn tekst en uitleg aan zijn medewerkers en luisteraars.

Jan Hoogesteijn omschrijft het Veronica in de periode tot augustus een ‘open inrichting met weekendverlof’, maar beschrijft tegelijkertijd in strijdbare woorden dat KINK FM als ‘een feniksje uit haar (pl)as zal herrijzen’…..

Nota bene de publieke concullega’s van KINK FM, 3voor12, brachten het nieuws als eerste externe bron in haar volledigheid.

Het miljoen dat KINK FM per jaar kost, wordt voor 80/90 % uit een ‘morele verantwoording’ door Vereniging Veronica doorbetaald. Matching Mole BV (Leon Ramakers) stapt eruit………Maar het voorlopige is venijnig…..

Vereniging Veronica wil haar bijdragen terugbrengen naar 250.000 Euro; met andere woorden de langere termijntoekomst voor de meest vrije radiozender van Nederland met gevoel is en blijft onzeker. Zeker in de wetenschap dat ook andere niet conformistische radiostations als bijvoorbeeld de ConcertZender met voortbestaan wordt bedreigd…..

Het is met andere woorden voor de grotendeels vrijwillige makers onder leiding van Jan Hoogesteijn en Arjen Grolleman te hopen dat er een meer structurele oplossing voor KINK FM komt……in 2005 moet KINK FM 10 worden!

Het spel wordt trouwens wel uiterst gemeen gespeeld. Gemeen omdat het oudste in handen van Vereniging Veronica zijnde onderdeel dankzij allerlei fout gelopen kortstondige projecten (vooral televisie) waar miljoenen doorheen zijn gejaagd, uiteindelijk het onderspit moet gaan delven bij Veronica…….

P.S>(de Jan Hoogesteijn brief heb ik voor de gelegenheid op mijn eigen priv├ę website geplaatst om archiefredenen, nu staat hij ook op de KINK FM homepage, maar je weet maar nooit of ie daar oproepbaar blijft…)

UPDATE einde dag 25 september: het bedrag 250.000 en maw het percentage dat Veronica Vereniging wil bijdragen op langere termijn blijkt nog helemaal niet vast te staan, ondanks het gemelde door de VPRO!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *