CNN heeft ‘geen zin’ meer in website Italië?

www.cnnitalia.it was tot voor kort een Italiaanse website van CNN met vertaalde en veel ‘eigen’ content voor Italië.

Blijkbaar zag CNN (onderdeel van Time Warner) de gelokaliseerde versie voor Italië van haar website niet langer zitten. Het werkte tot 2002 samen met Kataweb (gruppo L’Espresso waar ook de krant Repubblica onderdeel van is), maar werkte het afgelopen jaar samen met Radiocor, dat onderdeel is van de mediagroep Il Sole 24 Ore (van Confindustria). Einde oefening dus.
De website van CNN blijft wel beschikbaar in het Duits, Spaans, Koreaans, Arabisch en Japans. De Duitse website is – naast de Europees/Engelse – de enige Europese die lokaal wordt ingevuld, maar dat is voornamelijk dankzij de deelneming in N-TV…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *