Mediapark & Wielklemmen & betaald parkeren?!

In het blad voor publieke omroepmedewerkers staat dat sinds kort wielklemmen op foutgeparkeerde auto’s gezet worden.

Het Mediapark is een privé terrein. De Wielklemmen worden door een beveiligingsbedrijf erop gezet. Ik vraag me af of dat juridisch zomaar kan en dan geld vragen om die wielklem er af te laten halen…..? Van gemeenten en overheden ben ik het gewend, maar of dat ook zo op privéterrein kan?

In het Mediapark wil eigenaar TCN ook komende zomer betaald parkeren invoeren. Zelf krijg ik niet perse een idee dat er te weinig parkeerplekken zijn, maar is het een ordinaire maatregel tot ‘geld verdienen’. Immers de staats-NV Nederlands Omroepproductie Bedrijf verkocht het terein vorig jaar en ja dan moet er geld verdiend worden.
Opvallend dat de Nederland3-omroepen VARA, VPRO en NPS die eigen grond hebben tegen zijn (en aldaar blijft parkeren dus gratis…maar of dat alleen voor eigen personeel/bezoekers is?), de NOS stemde in met een toekomstig eigen recht om er weer vanaf te haken, aldus de Gooi en Eemlander…

Ik vraag me alleen af wat dit nu betekent, het Openbaar Vervoer te Hilversum is nu niet echt denderend te noemen, terwijl vooral publieke omroeporganisatie op het Mediapark zetelen (en als nieuwkomer dus RTL). Die moeten dus gaan betalen voor hun auto en zullen dat ongetwijfeld proberen te declareren bij hun bazen die al moesten bezuinigen. En dit nog los van mensen die uitgenodigd worden op persconferenties waar nu straks dus alleen tegen betaling geparkeerd kan worden op het privéterrein. Een privéterrein dat architectonisch meer weg heeft van een verzameling van gebouwen in monotone communistische stijl, maar dat terzijde….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *