Mediaguard2: gehackt?!

Met bewijzen hebben diverse boards inmiddels aangetoond dat de codering Mediaguard2 is gekraakt. Het systeem dat inmiddels in handen is gekomen van Kudelski (via Nagra France) wordt bij veel (ex-) Canal+ deelnemingen op satelliet voor verscheidene betaal-televisie boeketten gebruikt, zo ook in Nederland via satelliet (Canal Digitaal Satelliet) en (digitale) kabel (Canal+ in Gouda/Amsterdam).

Vorig jaar werd Mediaguard2 (officiele naam Mediaguard V1+) ingevoerd ter vervanging van Mediaguard1, die door veel piraterij en wijd verspreide hackcodes werd geplaagd. De eerste codes zijn inmiddels te vinden voor het Italiaanse aanbod van Sky Italia (voor 80,1 % van Keith Rupert Murdoch’s News Corp) waarop voetbal, films, pay-per-view, series en erotiek wordt uitgezonden, inclusief originele taal-opties. Sky Italia (toen nog Tele+, dat in handen was van Canal+) was de tweede grote operator die met een omschakeloperatie Mediaguard2 introduceerde. De huidige hack is alleen werkzaam voor diegenen die een zog. Dragon CAM gebruiken (specifieke codeermodule) of DreamBox ontvangers. Het is afwachten of Sky Italia en Kudelski tegenmaatregelen zullen treffen….Het Nederlandse Canal Digitaal Satelliet waar ook o.a. de premiumzenders van Canal+ op uitzenden, zijn (nog) niet op deze wijze gehackt….Kortom de hackstrijd op satelliet is weer geopend…De tijd zal leren of de hack zal stand houden, een ééndagsvlieg zal blijken te zijn of vervolg en/of uitbreiding zal krijgen…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *