MTV Peace & Pacifisme?!

Terwijl MTV, zusterzender CBS en eigenaar Viacom zich in de Verenigde Staten moeten conformeren aan hetgeen de overwegend conservatieve FCC en de Republikeinse Bush-regering wensen, is dit logo een opvallende verschijning. EEN jaar na de start van de oorlog in Iraq staat MTV in ItaliĆ« in een weekend stil bij vrede in een MTV Peace Weekend. Daarmee sluit MTV zich in Italie aan bij de pacifistische beweging die op 20 maart massaal in Rome demonstreerde. MTV Italia heeft vorig jaar maandenlang het ‘Peace’ MTV-logo als vredeslogo uitgezonden op haar zender als teken van protest. Ook in Duitsland deden de muziekzenders MTV en Viva(waar ook The Box onder valt) dit enige tijd. DeMTV Networks-organisatie in Nederland (waar ook TMF en Nickelodeon onder vallen) beweert niet aan politiek te doen…Alhoewel MTV NL zich niet met de Irakese zaken bezighoudt, bewijzen acties als ‘free your mind’, acties tegen Aidsverspreiding en plannen voor programma’s rondom de Europese verkiezingen wellicht het tegendeel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *