BVN-TV voortaan 24 uur per dag op Hotbird

BVN-TV zendt vanaf komende dinsdag 30 maart voortaan 24 uur uit op de Hotbird. Sinds het beĆ«indigen van de analoge uitzending van BVN-TV op de Hotbird (1 september 1999), zendt de internationale Nederlandstalige zender digitaal alleen ‘s nachts uit op de Hotbird.

Volgens Jan Hoek (waarnemend algemeen directeur van participant Radio Nederland Wereldomroep) is met RTV Slovenija een nieuwe afspraak gemaakt waarbij de zender op dezelfde frequentie (12.303 GHz V Symb.Rate 27.500 FEC 3/4) in een gegarandeerde kwaliteit 24 uur uitzendt. Volgens Hoek is hier vraag naar. De Hotbird bedient ten opzichte van de Astra 1-uitzending – naast Europese dekking – ook exclusieve dekking voor Noord-Afrika, het Midden-Oosten, geheel Oost-Europa en Zuid-Oost Europa.

Hotbird is als bekend de op-een-na populairste Europese satellietpositie na de Astra-positie 19,2 graden Oost. Met de uitzending vult BVN-TV de jarenlange wens van de op de Hotbird aangewezen kijkers die tot nu voor ontvangst de nachtelijke uitzendingen veelal opnamen op video of hard-disk.

BVN-TV is de internationale Nederlandstalige zender van RNW, NOS en VRT en geldt in de praktijk voor satellietkijkers in Nederland als ‘vierde’ publieke tv-zender, maar is officieel bedoeld voor alle Nederlandstaligen buiten Nederland die de Nederlandse & Vlaamse tv-zenders niet kunnen/mogen ontvangen…

One thought on “BVN-TV voortaan 24 uur per dag op Hotbird”

  1. Ik ben woonachtig in CA usa. Ik will graag mer informatie m.b.t. bvn-tv frequentie ontvangen. Sinds dec 2008 hebben wij geen bvn-tv meer. Graane uw reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *