Over en uit voor L1 op satelliet…

L1 bericht dat het na 31 maart aankomende over en uit is met de uitzending van L1 Radio en L1 TV op de Astra 1-satelliet. In februari gaven de Provinciale Staten van Limburg de Gedeputeerden de opdracht om financiering bij derden te zoeken.

Aangezien alleen L1 zelf een bijdrage kon toezeggen, Essent Kabelcom alsmede staatssecretaris Medy van der Laan geen middelen voorhanden wilden stellen en discussies met gemeenten nog niet waren afgerond, zou de financiering van 345.000 euro per jaar voor het grootste deel door de Provincie Limburg zelf gefinancierd moeten worden.

Volgens L1 zijn de VVD en het CDA (samen een meerderheid) in de Provinciale Staten – net als in februari – hier niet toe bereid. En daarmee is het na 31 maart aankomende over en uit voor de eerste regionale radio- en televisiezender die zo’n 4 maanden op satelliet heeft uitgezonden. Het was een korte periode waarin voor Limburg de satelliet dankzij de uitzending van L1 volwaardiger kon concurreren met de kabel die per april het monopolie herkrijgt op de distributie van L1. Een ieder buiten Limburg (met uitzondering van diegenen die een betaald digitaal abonnement [kunnen] hebben in het werkgebied van Essent Kabelcom’s TV Home) zal in Europa L1 vanaf dan moeten missen….

(Officieel is overigens de status dat er nog gekeken wordt naar mogelijkheden, maar PvdA-gedeputeerde Wolffs zei in de uitzending dat het onwaarschijnlijk is dat er een oplossing gevonden kan worden zonder dat de Provincie zelf ook een forse bijdrage doet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *