Opbrengst Radio 10 Gold….(& Falkplan)

Het jaarverslag van Wegener NV geeft eindelijk een indicatie voor wat Wegener NV heeft ontvangen voor de verkoop van Radio 10 aan (dochters van) John de Mol’s Talpa Beheer BV die in februari 2003 geschiedde. Samen met het kaartenbedrijf Wegener Falkplan leverde Radio 10 voor het uitgeversconcern 3,061 miljoen euro op. Onduidelijk is wat de onderlinge verdeling is. Wel werd al eerder duidelijk dat Wegener NV omwille van NMa-regelgeving ten behoeve van Radio 10 een Stichting Beheer Radio 10 in het leven heeft geroepen om te doen voorkomen alsof Wegener NV in 2003 niet meer dan eenderde van het stemrecht en kapitaal in handen had. Uiteindelijk zijn alle opbrengsten van de verkoop ten bate gekomen van Wegener NV, die in 2002 over 2001 kon melden dat het ‘vooral dankzij de verkoop van [haar 93 % belang in] TMF’ 33,837 miljoen euro kon incasseren. Wegener NV bezit in de radio/televisie-industrie nog een belang van 50 % in de regionale commerciĆ«le Noord-Brabantse zender Radio 8FM (Betaco BV); dit is overigens toegestaan voor landelijke uitgevers volgens de regelgeving

Talpa betaalde voor de overname van Noordzee FM (oktober 2002) uitgaande van de beursinformatie van SBS Broadcasting SA circa 20 miljoen euro. SBS Broadcasting SA verkreeg hier 7,1 miljoen euro voor, terwijl Noordzee FM nog tot en met 31 december 2004 het recht heeft om 1,8 miljoen euro aan reclamezendtijd bij Net 5, SBS 6 en Veronica TV weg te zetten. Dit allemaal onder voorbehoud van de etherverdeling, zo klonk het in het voorjaar van 2003. Even voor de goede orde: desgevraagd wil Erik ‘LP’ de Zwart over dit soort zaken liever niets melden…..Als bekend dient Noordzee FM in totaal tot 2011 een bedrag van 85,743 miljoen euro te betalen voor haar ‘landelijke’ FM-etherfrequentie met een bereik van 68 %.
(deze informatie is gebaseerd op research van DutchMedia/David de Jong)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *