Frits Barend/Henk van Dorp’s Villa BvD op de radio

RTL FM wil letterlijk televisie op de radio uitzenden. Citaat uit de tariefsfolder van RTL FM die aan adverteerders is verstuurd voor de maanden april, mei en juni:
==============================================
Ideaal voor Multimediaal

RTL FM en RTL 4 vormen samen een sterk merk. De radiozender leent zich dan ook uitstekend voor tailor made multimediale concepten. Denk aan een joint promotie, waarbij het concept op radio en televisie wordt gepromoot door middel van spot en non spot activiteiten en promo commercials. Naast radio en televisie kunnen ook internet en Text succesvol worden ingeschakeld. Een goed voorbeeld is Villa BvD tijdens de EK-uitzendingen vanuit Portugal. Radio en televisie worden gekoppeld en zo versterkend ingezet. Iedere avond wordt de tv-uitzending rechtstreeks op RTL FM uitgezonden. Daarnaast besteedt RTL FM uitgebreid aandacht aan het EK Voetbal in het middag programma.

RTL FM is herkenbaar. Als zusje van televisiezender RTL 4 brengt RTL FM de sfeer van televisie naar je radio. Kijken wordt luisteren.
====================================================
Los van de kwestie dat deze tekst in 10 regels simpelweg probeert te stellen dat Villa BvD zowel op RTL 4 en RTL FM te horen is, is af te vragen welk doel er gediend wordt bij het op de radio uitzenden van het televisiesignaal van een televisieprogramma. Bij RTL FM en de perswoordvoerster luidt het credo dat het met deze radio-uitzending nog lang niet rond is en tot die tijd geen mededelingen gedaan worden. Opvallend als adverteerders wel worden uitgenodigd om op dit programma hun reclamecenten in te zetten, terwijl het programma nog niet rond is…

Ben benieuwd of RTL FM op termijn vaker het geluid van televisieprogramma’s zal uitzenden: immers RTL Nieuws, RTL Boulevard en zelfs Goede Tijden, Slechte Tijden (hoorspel!) kunnen zo op de radio. Goedkoop, maar of dit nu gebruik maken is van het medium radio en radio op haar merites inzetten, en of luisteraars massaal zullen inschakelen op RTL FM is wellicht een ander verhaal……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *