RTL Group Beheer’s Yorin FM begint nu al….

… met reclameren!

Yorin FM, een van de twee radiostations van RTL Group Beheer BV begint al maanden te voren richting luisteraars met de promotie van de komst van Rob Stenders en Robert Kjaerby Jensen op haar website.

Stenders zal pas per 1 september met zijn programma op Yorin FM beginnen. Nu maakt Stenders zijn dagelijkse ochtendprogramma nog bij de VARA voor de publieke zender Radio 3FM. Voor zover bekend is het voor het eerst dat zo lang te voren (bijna vijf maanden) al door een radiozender een toekomstige nieuwe diskjockey wordt gepromoot terwijl diezelfde DJ geacht wordt nu luisteraars te trekken op een andere zender. Bij Yorin FM heet vijf maanden ‘binnenkort’ op haar website.

Ook Kjaerby Jensen begint contractueel pas op 1 juni bij RTL Group Beheer BV. Of zou de man die deels van Deense origine is als ‘creatief directeur’ al actief zijn bij het radiostation waar zijn broer eveneens werkzaam is?!

Aangezien radiojocks tegenwoordig als heuze sterren worden gezien is het de vraag of contractueel de reclamering door RTL Group Beheer BV wel is toegestaan en of Talpa Radio (Noordzee FM) als vorige werkgever van Kjaerby Jensen en de VARA alsmede Radio 3FM als huidige werkgever van Stenders hier vrolijk van worden. In materiaal ten behoeve van het trekken van adverteerders heeft het bedrijf ook al beide heren op de voorgrond geplaatst.

UPDATE:
VPRO’s 3voor12 meldt middels het nieuwe zendschema dat Stenders per 1 juni niet meer te horen zal zijn bij de VARA op Radio 3FM…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *