Digitenne: landelijke dekking 2008?

Digitenne heeft een vernieuwde website geopend. Opvallend is dat het bedrijf daarbij voor het eerst erkent dat landelijke dekking op zijn vroegst in 2008 volledig te verwachten is. Eerder hield Digitenne de datum ‘vanaf 2005’ aan. De landelijke Nederlands aanbieder van digitale betaaltelevisie via de ether (DVB-T) is thans in nagenoeg de hele Randstad beschikbaar. In augustus zullen Oegstgeest en Amersfoort volgen.

Zoals bekend heeft Digitenne weliswaar 4 landelijke DVB-T multiplexen toegewezen gekregen, deze zijn landelijk vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. Dit is evenmin het geval als de analoge etherzenders van Nederland 1, 2 en 3 zijn uitgeschakeld. De NOS heeft (juridisch) een eigen multiplex die het technisch heeft ingebracht bij Digitenne. Landelijke dekking voor Digitenne is afhankelijk van onderhandelingen bij de zog. ITU-herzieningsconferentie Stockholm1961 in de periode 2004 tot 2006. Op die conferentie worden afspraken tussen (Europese) landen gemaakt over welke frequenties voor welk doeleinde gebruikt kunnen worden.

Opvallend op de website is dat Digitenne zelf niet correct vermeldt wat het uitzendt: Radio 10 FM heet sinds december 2003 immers Radio 10 Gold en Business NieuwsRadio heet sinds februari jl. BNR Nieuwsradio. De publieke nevenzender ConcertZender kent Digitenne mogelijk evenmin gezien de aanduiding ‘Concert’. Ook vermeldt Digitenne niet dat in Utrecht niet TV Noord Holland resp. Radio Noord Holland te ontvangen zijn, maar respectievelijk Regio TV Utrecht en Radio M Utrecht.

De nieuwe slogan van Digitenne is een schot voor open doel:

‘Waar je maar wilt: genieten van digitale tv en radio’. Jammer voor Digitenne dat DVB-T niet
in pak hem beet aan de camping bij een meer in Friesland kan, in een Limburgs vakantiekasteel of aan de middellandse zee in Frankrijk…waar je maar wilt!? Daar wordt wellicht satellietontvangst mee bedoeld……… Hoe kan je zo’n slogan verzinnen? De slogan wordtin advertentievorm gebruikt met een afbeelding van een bankstel bij een meer in de open lucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *