CAIW: Nieuw model digitale kabel-TV!?

CAIW, de kabelexploitant voor het Westland, Midden-Delfland, Aalsmeer, Uithoorn en Maassluis is met een voor Nederland nieuw model gestart voor digitale kabeltelevisie. Dit blijkt uit consumenteninformatie die de kabelexploitant heeft gepubliceerd op haar website.
De exploitant voor het Westland zendt per heden het digitale kabeltelevisie in de basisvorm zonder meerkosten uit voor haar (analoge) kabelabonnees. Dit in de praktijk dat CAIW-abonnees met andere woorden alleen een digitale kabelontvanger nodig hebben voor ontvangst van digitale kabelsignalen. Deze kost 149 euro. Andere Nederlandse kabelexploitanten hebben dit model in het verleden als niet realistisch beschouwd en verkopen hun digitale kabelmodel als secundair (supplementair) produkt waar sowieso extra abonnementskosten mee gemoeid zijn.

Analoog zendt CAIW 40 tv-kanalen uit; digitaal in het basispakket zijn dit er 42, uit te breiden tot 46 komend najaar. MTV Hits, de volledige versies van Performance, TCM, ARTE, EuroNews, Bloomberg TV, Extreme Sports Channel en Reality TV zijn de meerwaarde van het digitale pakket van CAIW. Als zogeheten ‘premium’ pakket biedt CAIW nog een aanbod van 28 tv-zenders die op een enkele uitzondering na nog niet via het analoge kabelaanbod te zien is. Het premiumaanbod, dat 6,90 euro per maand kost, bevat vooral uit negen publieke buitenlandse zenders, aangevuld met buitenlandse commerciele en thematische zenders. Zo zijn de subthemazenders van MTV/VH1 en Discovery hierin vertegenwoordigd. Voor komend najaar hoopt CAIW nog eens 20 aan het premiumpakket toe te voegen, waaronder BBC 3 en BBC 4, 3voor12 TV (VPRO), erotische zenders, maar ook kanalen als ‘Aquarium’ en ‘Open Haard’. CAIW gebruikt Amerikaanse technologie van Scientific Atlanta (codering PowerVu) voor haar digitale aanbod. De lancering hiervan was oorspronkelijk najaar 2003 bedoeld, maar werd uitgesteld. Het aanbod wordt onder de merknaam CAIWAY DTV verkocht.

Meer informatie is via www.caiw.nl te vinden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *