VRT-TV per 1 september op Digitenne!

De publieke Vlaamse omroep VRT (Vlaamse Radio en Televisie) zal met twee tv-zenders per 1 september bij Digitenne in DVB-T als onderdeel van het betaalde zenderpakket te zien zijn. Hiertoe heeft Digitenne met de VRT op 30 juni jl. een overeenkomst gesloten. VRT TV 1 en VRT Ketnet/Canvas zullen in de gebieden waar Digitenne actief is (Randstad) in het pakket te zien zijn. Over de VRT-radiostations zijn geen afspraken gemaakt over distributie. Met de uitzending van de VRT tv-zenders doorbreekt Digitenne het monopolie dat de kabel buiten de grensgebieden heeft.

De VRT is overigens zelf met haar radio- en tv-zenders (inclusief het tijdelijke Sporza kanaal) gratis digitaal via de ether (DVB-T) te ontvangen in grote delen van de grensprovincies met Belgiƫ. Digitenne is nog in overleg met AT 5 en BBC Prime voor opname van beide zenders. De VRT was overigens enigszins verrast met het uitlekken van het nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *