SBS Broadcasting SA met muziektelevisie

SBS Broadcasting SA heeft aangekondigd een muziektelevisiezender te starten in Scandinavië. De zender zal aansluiting krijgen bij het SBS-radiostation ‘The Voice’. De opstartkosten voor de zender worden ingeschat op 1 tot 2 miljoen euro. De exacte startdatum is niet bekend gemaakt.

The Voice TV zal als low budget ‘jukebox’ televisizender opereren. De zender zal in Denemarken, Finland, Noorwegen en Denemarken via satelliet, kabel en DVB-T (Finland en Zweden) worden verspreid. SBS Broadcasting SA verklaarde zich niet aan één exclusief platform te willen binden. The Voice TV zal vooral MTV Networks Europe concurrentie aandoen alsmede het Scandinavische tv-station ZTV (van Modern Times Group).

De te Luxemburg gevestigde maar vooral in Amerikaanse handen zijnde omroeporganisatie verklaarde verder in de toekomst met ‘doe het zelf’ en ‘man & motor’ achtige kanalen te komen in andere markten. Het idee is om programma’s en programmaformats digitaal 24 uur per dag met themazenders. In Nederland is SBS Broadcasting SA middels haar 63 % belang in SBS Broadcasting BV (Net 5, SBS 6 en Veronica). SBS Broadcasting SA wees daarbij op het succes van formule 1 in Nederland. SBS zal geen rol willen spelen bij premiumcontent (sport en films).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *