Joop Daalmeijer spreekt Raad van Bestuur NOS tegen

Joop Daalmeijer heeft afgelopen avond in RTL4’s Barend & Van Dorp zijn werkgever, de Raad van Bestuur van de NOS tegen gesproken. Ruurd Bierman meldde onlangs nog dat door hoge uitzendkosten te lanceren themazenders NIET via satelliet zullen uitzenden en dat het budget voor de distributie van de themazenders nul is. De onlangs tot projectmanager themazenders benoemde Daalmeijer meldt daarentegen dat alle opties open staat, dat er geen abonnementsgelden gevraagd zullen worden voor de publieke themazenders en noemt ook satelliet (met 581.000 huishoudens) tot de opties. Met de opmerking over ‘geen abonnementsgelden’ spreekt Daalmeijer ook Cees Vis tegen – eveneens lid van de Raad van Bestuur van de NOS – die onlangs meldde het opportuun te vinden dat de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 op satelliet als onderdeel van een betaalpakket via satelliet en ether (DVB-T) tegen betaling kunnen worden aangeboden. Voor dit laatste is een wetswijziging noodzakelijk als de analoge uitzending van Nederland 1, 2 en 3 zal worden beëindigd. Daalmeijer zelf meldde DutchMedia eind vorige week nota bene met Canal Digitaal Satelliet (Hans Wolfert) in gesprek te zijn over de doorgiftecontracten van de publieke zenders waarbij ook abonnementsgelden een onderwerp zijn. Ook meldde Daalmeijer in tegenstelling tot de praktijk dat bij de publieke omroep ‘de tarieven openbaar’ zouden zijn. Bij de start van AVRO TweeVandaag weigerde AVRO-hoofdredacteur Jean Mentens inzicht te geven in de kosten voor het Nederland 2-actualiteitenprogramma waarover Daalmeijer het netcoördinatorschap voert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *