Nozema maakt cijfers 2003 bekend

Zenderexploitant Nozema NV heeft na bijna 10 maanden haar jaarverslag 2003 geopenbaard. Uit het jaarverslag dat DutchMedia in handen heeft gekregen, blijkt dat het overheidsbedrijf na jarenlange netto winstcijfers een netto verlies moest rapporteren van 9,08 miljoen euro op een netto omzet van 39,7 miljoen euro waar het in 2002 nog 9,5 miljoen euro netto winst draaide. Het operationele resultaat daalde naar 1,16 miljoen euro. In 2002 boekte Nozema nog een netto omzet van 41,22 miljoen euro en een operationeel resultaat van 12,65 miljoen euro.

De verliezen van Nozema NV worden volgens het bedrijf veroorzaakt door het digitale etherpakket Digitenne Holding BV, waar Nozema NV 30 % van bezit. Volgens Nozema NV waren ook kostenstrijgingen, een nieuw (lager) contract met de NOS, waartoe het 6 miljoen euro in 2003 terugstortte aan de NOS mede debet aan de verliezen. Opvallend is dat het eigen vermogen van Nozema NV eind 2003 101,7 miljoen euro bedroeg waarbij het 52 miljoen euro ‘op de bank’ had staan. De leden van de (formele) directie van Nozema NV, de Raad van Beheer waaronder o.a. oud-AVRO directeur Frans Mar├ęchal en oud-NOS Raad van Bestuur lid Peter Dirks hebben in 2003 in totaal 54.100 euro als honorarium verkregen; 10.000 minder dan in 2002. De Raad van Beheer Nozema NV bestaat uit acht leden.

Nozema NV is voor 59 % in handen van de Staat der Nederland, 40 % van de grootste klant NOS en 1 % van Radio Nederland Wereldomroep (RNW).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *