The Box: 11 april en meer bekend!

The Box zal als entiteit voorlopig los van de Nederlandse MTV Networks BV blijven staan. Dit blijkt uit welingelichte kringen. In Duitsland is rondom de overname en integratie van Viva Media AG (moederbedrijf The Box) bij MTV een behoorlijke commotie ontstaan. Ontslag voor een behoorlijk aantal medewerkers (Viva Media AG heeft het over 120 plekken, vakbonden/ondernemingsraad over 270), verhuizing van de Viva-zenders van Keulen naar Berlijn (op ruim 575 kilometer afstand naar MTV Duitsland), rechtszaken en weerstand van een klein belang (circa 2,18 %) die aandeelhouders niet aan MTV/Viacom (hebben) willen overdragen, heeft de overname van het Duitse muziekzenderbedrijf voor MTV tot een hoofdpijndossier gemaakt. Gevolg hiervan is dat The Box bedrijfsmatig vooralsnog niet formeel geintegreerd kan worden binnen de Nederlandse MTV-activiteiten.

Desalniettemin zal The Box op 11 april (iets later dan eerder aangekondigd) haar programmering drastisch wijzigen. Het huidige management (met als directeur Rachel Gomez Y Maseland) zal per april de zender verlaten. Erik Castien, marketing manager bij The Box meldde enkele weken geleden namens het management niets te weten over de bedrijfsvoering en de plannen voor de zender.

De verwachting is dat Dorine Baas (thans werkzaam bij MTV Networks BV) als zendermanager van The Box wordt aangesteld door Viva Media AG. Baas was binnen MTV Networks BV verantwoordelijk voor het The Box-project. MTV Networks BV nam overigens op 1 januari jl. de sales & marketingactiviteiten voor The Box over; ook de kabeldistributie-afhandeling is per 1 maart jl. overgenomen door MTV, Wim Zoethout heeft zijn activiteiten voor The Box neergelegd. Dan Ligtvoet (directeur MTV Networks BV) wilde een week geleden (nog) niet ingaan op de situatie.

MTV Networks BV heeft inmiddels op haar eigen (zakelijke) website voor o.a. adverteerders meer openheid gegeven over de programma-plannen voor het ‘Alex on the Box’ blok dat voor 16 tot 24 jarige vrouwen drie uur per dag zal uitzenden met o.a. de soap AlexFM en het lifestyle programma Moccah. De verwachting is dat The Box snel met eigen persinformatie naar buiten zal komen… Zie ook de MTV Networks-site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *