Ook RTBF in TNT!

In navolging van Frankrijk, Vlaanderen en Nederland gaat nu ook Franstalig België werk maken van DVB-T. Dit melden verscheidene Franstalige media. De publieke omroep RTBF die al met een proefopstelling in Brussel met DVB-T actief is, gaat nog deze zomer in Waver haar tweede digitale zendmast aanzetten; waarna begin 2006 Tournai (omgeving Mons/Bergen) zal volgen. Begin 2007 is het de bedoeling dat ook de overige zendmasten in Wallonië ‘aan’ zullen gaan met digitale signalen. Via DVB-T worden RTBF La Une, RTBF La Deux, RTBF Sat alsmede de vijf radiostations van de RTBF (La Premiere, VivaCite, Musiq3, Classic21, Pure FM) en het Duitstalige publieke radiostation BRF 1 ongecodeerd uitgezonden. De interesse voor TNT (Television Numerique Terrestre, oftewel DVB-T in het Frans) in Franstalig België is mede ingegeven door de start van het gratis te ontvangen DVB-T aanbod in Frankrijk. In Vlaanderen is de VRT al enige tijd actief met haar zenders in free to air DVB-T; andere partijen hebben vooralsnog geen interesse getoond in digitale uitzendingen via de ether. Het betaal-tv bedrijf Be TV dat in Franstalig België ook analoog via de ether uitzendt, heeft interesse getoond om twee DVB-T multiplexen te willen verwerven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *