Frank Eijken: SBS-directeur Tillieux gaat te ver

Patrick Tillieux, algemeen directeur SBS Broadcasting BV gaat te ver in zijn procedures tegen Talpa met betrekking tot Expeditie Robinson. Dit stelt Frank Eijken, senior vice president sales & marketing bij SBS Broadcasting S.A. die per 10 september overstapt naar RTL Nederland om aldaar commercieel directeur en opnieuw directeur van IP Nederland te worden. Eijken stelde dit in het BNR Nieuwsradio-programma Mediazaken, waarin deze meldde best te kunnen begrijpen dat getracht is het programma voor SBS te behouden, maar vond het (onnodige) negatieve energie om door te gaan met procederen om te trachten een schadevergoeding te verkrijgen. Eijken is van mening dat het beter is om zich te richten op de programmering en het eigen produkt, dan met juridische procedures door te gaan.

SBS Broadcasting BV verloor het spoedappèl om een uitzendverbod af te laten vaardigen na een uitspraak op een kort geding. Daarop kondigde SBS Broadcasting BV onder leiding van Tillieux aan aanleiding te zien ‘forse schadevergoedingen’ te eisen van Talpa en producent Strix AB, omdat SBS uit de uitspraak concludeerde dat er ‘onrechtmatig’ gehandeld is. In kort geding eiste SBS een onmiddelijke stopzetting van het programma en de contracten bij Talpa, een coproductie-overeenkomst met Strix AB voor uitzendingen in Nederland en Nederland bij SBS-zenders. Ook eiste SBS dat alle mogelijke informatie van voormalige SBS-ers moest worden afgegeven, een verbod van medewerking van Remko van Westerloo aan de produktie tot 1 augustus en een voorschot van 150.000 op een nog te vorderen dwangsom. SBS Broadcasting SA is de holdingmaatschappij die voor 63 % eigenaar is van SBS Broadcasting BV. Eijken die op ‘persoonlijke titel’ zijn mening zei te geven op de radio, liet verder blijken dat deze zichzelf vorig jaar kandidaat had gesteld om algemeen directeur te worden van SBS Broadcasting BV. SBS Broadcasting SA haalde echter Tillieux, die toen directeur was van het Vlaamse VT4 naar Nederland.

Het gehele BNR Nieuwsradio-programma Mediazaken van afgelopen zaterdag is door hier op te klikken na te belusiteren in RealAudio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *