Casema’s harmonie-tarief 2006 blijft gelijk

Casema heeft aangekondigd in het jaar 2006 haar tarieven niet te verhogen. Na forse verhogingen in 2003, 2004 en 2005 waarin het ‘geharmoniseerde’ kabeltarief voor het standaardaanbod bij Casema op 14,95 euro per maand is gebracht, verhoogt de kabelaar de tarieven in 2006 ook niet met de indexering. Dat zal wèl gebeuren in die gebieden waar Casema niet het geharmoniseerde tarief hanteert, waaronder in Alphen a/d Rijn waar het gebonden aan een rechterlijke uitspraak en contract met de gemeente.

Casema-directeur Jos Molenkamp noemt in een verklaring zijn tarief ‘fair en concurrerend’. Volgens woordvoerder Gradus Vos is drie maanden geleden besloten tot de ‘tariefsbevriezing’. Vos wijst erop dat dit vooral met concurrentie te maken heeft en met hetgeen in de markt speelt. De Casema-zegsman wijst de suggestie dat de bevriezing te maken zou hebben met de Opta en NMa-onderzoeken van de hand. Wèl erkent Vos dat het moment om de mededeling te doen hiermee te maken heeft. Normaal gesproken maakt Casema haar tarieven rond eind november bekend.
Overigens zal UPC en moeder LibertyGlobal Inc. naar verwachting komende vrijdag haar Nederlandse digitale kabelstrategie bekend maken. Dan zal ook wellicht duidelijk worden hoe hun tariefstructuur 2006 er uit zal zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *