Raad van Bestuur NOS: Opstappen “laffe daad”

“Opstappen van de Raad van Bestuur zou een laffe daad zijn. Er is een behoorlijke klus die geklaard moet worden, kortom veel te doen.”, zo reageert Jeroen Wassenberg tegenover DutchMedia namens de Raad van Bestuur op de oproep van de TROS-, resp. AVRO-voorzitter. Karel van Doodewaerd (TROS) stelde dat over de leden van de Raad van Bestuur van de NOS in Broadcast Magazine: “Hans Verploeg heeft bij zijn afscheid als algemeen secretaris van de NVJ gezegd dat de Raad van Bestuur, als ze consequent is, opstapt. Als ik op hun stoel zat, zou ik dat maar doen”. Gerben Eggink (AVRO) stelde in het artikel “Als je een plan onuitvoerbaar noemt, heb je twee opties. Of je gooit het in de prullenmand of je treedt af. Het is in mijn conceptie onmogelijk om een onuitvoerbaar plan toch ter hand te nemen.” Ook de NVJ is van mening dat de leden van de Raad van Bestuur moeten opstappen. Thomas Bruning zegt desgevraagd tegenover DutchMedia: “Het gaat om een symbolische daad dat zij dit niet meer verantwoord vinden. De NVJ vreest voor meer de werkgelegenheid van meer dan 1000 mensen. Nu laat de Raad van Bestuur het min of meer over zich heen komen.” De Raad van Bestuur wordt overigens met instemming van de staatssecretaris door de Raad van Toezicht benoemd. Medy van der Laan, de D66-mediastaatssecretaris is nog bezig met de benoeming van een nieuwe Raad van Toezicht. Deze zal naar eigen inzicht kunnen handelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *