Casema komt met IP-TV/DVB-C aanbod

Casema hoopt in de eerste helft van 2006 te komen met een IP-TV aanbod via de kabel. Nadat gecombineerde IP-TV en DVB-C kabelontvangers beschikbaar komen, zal Casema met een nieuwe propositie van haar digitale kabeltelevisieprodukt komen. Idee is daarbij om de huidige Casema-webdiensten TVportal (livestreams voor alleen Casema-abonnees), radioportal (verzameling livelinks), Gameportal (spellen) en Filmportal (films op aanvraag) op televisie zichtbaar te maken. Daarmee zal in navolging van UPC (die andere technieken daarvoor gebruikt), directe video op aanvraag bij Casema mogelijk maken. Casema hoopt bij een positieve uitkomst van onderhandelingen ook de programma’s van Nederland 1, 2 en 3 via ‘uitzending gemist’ aan te bieden. Casema-woordvoerder Gradus Vos wil niet vooruitlopen op hoe de propositie er exact uit komt te zien en wat de prijzen van het aanbod zal zijn. Vos verwacht dat het aanbod niet alleen voor abonnees die internet via Casema afnemen, beschikbaar komt. niet-Casema internetabonnees zullen dan wel de IP-TV (afgesloten net) alsmede DVB-C diensten kunnen ontvangen, maar niet op het internet (open deel) zelf komen. Thans zendt Casema in DVB-C haar digitale kabeltelevisieprodukt uit zonder retourpad, en zonder multimediale diensten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *