Bart in ‘t Hout per januari 2006 naar RTL

Bart in ‘t Hout (57) is per deze maand officieel uit dienst getreden bij SBS Broadcasting BV. Zeer binnenkort maakt RTL Nederland naar verwachting officieel bekend dat In ‘t Hout programmadirecteur zal worden voor de drie Luxemburgse televisiezenders die zich op Nederland richten. Volgens welingelichte DutchMedia-kringen zou In ‘t Hout daarbij de persoonlijke goedkeuring voor de benoeming hebben verkregen van Gerhard Zeiler, de naar Duitsland geĆ«migreerde Oostenrijker die de hoogste baas bij RTL Group is. Geruchten over een benoeming van In ‘t Hout gingen al langer de ronde. Eric Eljon, woordvoerder voor SBS Broadcasting BV wil er alleen over melden dat In ‘t Hout sinds kort niet meer in dienst is van SBS. In ‘t Hout – woonachtig te Soest, geboren te Rotterdam was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

In ‘t Hout was sinds de oprichting van SBS 6 en later SBS Broadcasting BV directielid. Nadat deze benoemd was tot algemeen directeur na het vertrek van Fons van Westerloo naar RTL Nederland, werd In ‘t Hout langdurig ziek. Zijn taken zijn toen overgenomen door de nieuw benoemde bestuursvoorzitter Patrick Tillieux, waarna In ‘t Hout zijn taken nooit meer heeft opgepakt bij SBS Broadcasting BV, alhoewel hij in dienst bleef als algemeen directeur. De komst van In ‘t Hout bij RTL Nederland is mogelijk geworden nadat programmadirecteur Leo van der Goot het veld ruimde/moest ruimen onder leiding van Van Westerloo; per 1 januari aankomende is dat officieel, waarmee deze positie vacant is geworden. Van Westerloo die zelf de overstap tussen de concurrenten maakte -ondanks een non-concurrentiebeding – haalde eerder onder leiding van Zeiler de SBS-er Frank Eijken als commercieel directeur binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *