Nieuwe site Canal Digitaal Satelliet verwarrend

De nieuwe site van satellietaanbieder Canal Digitaal Satelliet heeft dit kerstweekeinde tot enige verwarring geleid. De site die nog niet geheel af is, gaf onterecht aan dat de prijs voor het familiepakket zou zijn verhoogd tot 14,95 euro per maand, en gaf onterecht aan dat zenders als Talpa en National Geographic Channel onderdeel zouden zijn geworden van het settopboxpakket, terwijl deze zenders onderdeel zijn van het duurdere ‘basispakket’. Volgens een CDS-zegsman is er een aantal storende fouten geslopen in de site, die de komende dagen wordt opgelost. De prijs van het familiepakket blijft onveranderd 12,95 euro per maand, en de samenstelling van het settopboxpakket is eveneens ongewijzigd. Ook zijn bepaalde online-diensten vooralsnog niet meer beschikbaar zoals het raadplegen van facturen, het downloaden van algemene voorwaarden, het activeren van 24 uur Spice Platinum en andere achtergrondinformatie.

Verder wordt op de vernieuwde van Canal Digitaal Satelliet de indruk gewekt alsof voor publieke en commerciële (buitenlandse) free-to-air zenders betaald moet worden. Daardoor lijkt het alsof deze onder distributie-verantwoordelijkheid van Canal Digitaal Satelliet vallen. Voor zenders als BBC world, EuroNews, Sky News, ARD, ZDF Travel Channel, TV5, Rai Uno, BVN-TV. RaceWorld TV, WDR, RTL, Sat.1, Real Madrid TV en ProSieben is dat geenszins het geval. Deze zenders zijn ook zonder enig abonnement of relatie met Canal Digitaal Satelliet altijd te ontvangen via een eigen satellietinstallatie via (o.a.) de Astra1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *