Opnieuw: Radio 538 versus ID&T

Radio 538 staat opnieuw diametraal tegenover ID&T. In 2004 en 2005 had 538-directeur Jan Willem Bruggenwirth problemen met het format van het toen volledig in handen van Duncan Stutterheim’s ID&T-zijnde Slam! FM. Nu gaat het om het mediapartnership van het dance-evenement Trance Energy. Radio 538 kondigde deze week aan een kort geding te voeren tegen ID&T om een samenwerkingsovereenkomst verlengd te zien. Radio 538 – integraal onderdeel van John de Mol’s Talpa Media Holding – stelt dat ID&T voor het sinds 1999 bestaande trancefeest zich aan de toen gemaakte afspraken dient te houden. In de optiek van het Talpa radio-bedrijf mag de naam Trance Energy niet gebruikt worden indien een van de partners zich terugtrekt uit de samenwerking. Trance Energy had naast Radio 538 ook MTV Networks’ TMF als televisiepartner. Laatstgenoemde heeft zich teruggetrokken. Radio 538 stelt dat ID&T verzoeken negeert om de samenwerking te continueren. Daarbij is het radiostation van mening dat het succes een ‘gedeeld’ succes is dat ID&T zich niet zo maar mag toeg-eigenen.

ID&T kondigde daarop aan een nieuw mediapartnership met Slam! FM aan te gaan. ID&T stelt daarbij dat Slam! FM erg goed bij het evenement past, waarbij Radio 538 meer als ‘familiezender’ en niet als jongerenzender gezien wordt. ID&T bezit overigens 33,3 % van Slam! FM dat voor de meerderheid in handen is van Ruud Hendriks, Lex Harding en Marcel Dijkhuizen (2H Media BV).

Bas Meijer, directielid van ID&T zegt ‘niets’ te begrijpen van de ophef van Radio 538. “Er zijn diverse contracten geweest met deze radiozender. De contractuele samenertking liep tot aan de edtie van 2005. Daarin staat niet hetgeen Radio 538 stelt”, aldus Meijer. Niets staat ID&T
volgens het directielid van om in de weg om met andere mediapartners in zee te gaan. Radio 538 verwacht dat het kort geding binnen twee weken zal plaats vinden. Trance Energy staat op 11 februari aanstaande gepland in Utrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *