Roy Sikking naar Talpa; Eurosportdirecteur weg

Roy Sikking wordt per 1 februari 2006 distributiemanager voor Talpa. Sikking zal daarbij de distributieverantwoordelijkheid krijgen over alle Talpa-zenders: Talpa (televisie), Radio 538, Juize FM en Radio 10 Gold. Ook Sikking zich bezig houden met nieuwe markten als televisie via internet en IP-TV. Met de overstap is Sikking weg bij SBS Broadcasting BV waar hij sinds de start van SBS 6 werkzaam is geweest. Vanwege verschil van inzicht verliet hij het bedrijf. Het uiteengaan is volgens Sikking op een zeer correcte manier afgehandeld. Sikking blijft overigens de distributievertegenwoordiger van Q-Music; en was de afgelopen jaren ook al distributievertegenwoordiger voor Radio 10 Gold. Met de benoeming zal Sikking binnenkort de kabeldistributietaken die Radio 538/Juize FM nu nog zelf uitvoert, overnemen en is Sikking een van de weinige Talpamedewerkers die zowel radio als televisie onder zijn hoede heeft.

Er zijn overigens meer wijzigingen bij zendervertegenwoordigers.

Mertijn de Nooijer die al zo’n 10 jaar de distributie bij Eurosport voor zijn rekening heeft genomen in Nederland en de afgelopen jaren directeur was, heeft het bedrijf per 1 febuari verlaten. Volgens Eurosport zal De Nooijer per 1 februari bij Discovery Networks Benelux distributieverantwoordelijke worden. Discovery Networks Benelux wil desgevraagd nog niets hierover zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *