Luxemburgse tv-toezichthouder opent website

De Luxemburgse ‘Conseil National des Programmes’ (CNP) heeft anderhalve maand geleden voor het eerst haar opwachting op internet gemaakt met een website. De CNP is de Luxemburgse toezichthouder op de in Luxemburg gevestigde radio- en televisiezenders. RTL 4, RTL 5 en RTL 7 vallen onder de competentie van de CNP; het Nederlandse Commissariaat voor de Media heeft geen juridische bevoegdheden om over RTL 4, RTL 5 en RTL 7 te kunnen oordelen. Op de site is overigens bijster weinig recente informatie over het mediatoezicht te vinden. Wel staat de wetgeving en de mogelijkheid om klachten over de zenders in te dienen online. Zoals bekend heeft Luxemburg vergeleken met Nederland een zeer ruimhartige mediawetgeving (doordat het slechts de minimum EU regels volgt), kent het geen sanctieprocedures (anders dan intrekking van de licentie). De website van de CNP die volledig in het Frans is, is te vinden via http://www.cnpl.lu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *