Radio 5 blijft op de middengolf

Radio 5, per 1 september opnieuw de naam voor Radio 747, zal op de middengolf blijven uitzenden. Dit heeft Ruurd Bierman, lid van de NOS-Raad van Bestuur DutchMedia laten weten. Eerder was het de bedoeling in het kader van bezuinigingen om de analoge middengolfuitzendingen van de vijfde per 1 januari 2007 te staken. Volgens Bierman is na overleg met het ministerie van OC&W gebleken dat er geen mogelijkheid was om de middengolfuitzendingen voor de vijfde publieke zender te staken. Dit ligt volgens Bierman politiek te gevoelig. De NOS-Raad van Bestuur was voornemens om met het einde van de middengolfuitzendingen op AM 747 kHz (Zeewolde) en 1251 kHz (Hulsberg) een bezuiniging van 2 miljoen euro op jaarbasis te kunnen inboeken. Nu Radio 5 op de middengolf blijft zal volgens Bierman in overleg met het ministerie van OC&W de financiering hiervan ‘elders’ gevonden moeten worden. De 2 miljoen euro aan besparingen maken onderdeel van de 13 miljoen euro die in totaal op Radio 1, 2, 4 en 5 worden bezuinigd, waarvan 2,5 miljoen euro’s bedoeld zijn voor FunX en ConcertZender Nieuwe Stijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *