Cees Vis: aanbod KPN interessant!

Cees Vis, lid van de NOS-Raad van Bestuur vindt het aanbod van Koninklijke KPN NV om de publieke landelijke en regionale omroepen kosteloos landelijke free to air middels digitale ethertelevisie uit te zenden interessant. Cees Vis, die in het bestuursorgaan van de publieke landelijke omroep de post distributie op zich neemt, liet DutchMedia weten dat het aanbod van KPN de oplossing kan zijn om de analoge televisie-etheruitzendingen te staken. De stand van zaken is thans dat Nederland 1, 2 en 3 tenminste tot 1 september aankomende analoog ‘in de lucht’ blijven, terwijl slechts een zeer beperkt aantal kijkers hier gebruik van maakt. Volgens Vis is er ‘geen geld’ om als NOS zelf de uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 in DVB-T landelijke free to air te verzorgen. De NOS heeft evenwel wèl de beschikking over een eigen uitzendlicentie die het thans bij Digitenne heeft ondergebracht. Nu KPN de meerderheid van Digitenne in handen krijgt, heeft het bij de overname van Nozema Services NV aangeboden Nederland 1, 2 en 3 alsmede de regionale publieke omroepen kosteloos free to air uit te zenden. Cees Vis zegt desgevraagd nog niet bij KPN op gesprek te zijn geweest, maar zei tegenover DutchMedia wel geinteresseerd te zijn om hier met KPN verder over te praten. KPN kondigde aan nog eind dit jaar het DVB-T netwerk landelijk dekkend te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *