CDS verhoogt ontvangstkosten RTL/SBS via satelliet

Satellietoperator Canal Digitaal Satelliet (CDS) verhoogt per 1 mei de kosten voor ontvangst van RTL 4, RTL 5, RTL 7, SBS 6, Net 5, Veronica, Jetix en TMF fors. Het settopboxpakket waar deze zenders sinds kort deel van uitmaken, zal vanaf dan 39,95 euro per jaar kosten in plaats van 29,95 euro per jaar. De nieuwe prijs geldt telkens vanaf het moment dat het ‘contract’ verlengd wordt. Tot 1 mei 2005 kostte het settopboxpakket nog 19,95 euro per jaar. Martijn van Hout, woordvoerder van CDS zegt over de verhoging dat deze er is gekomen omdat ‘alles er op gericht is goede dienstverlening te hebben en te houden. Voor niks gaat de zon op. Om de dienstverlening op peil te houden zijn we genoodzaakt de prijs te verhogen. We proberen goedkoper te blijven dan de kabel en zien het settopboxpakket als budgetpakket.’ Het satellietbedrijf wijzigde het afgelopen half jaar haar concept waardoor semigratis kijken bij de commerciĆ«le op Nederland gerichte zenders niet meer mogelijk is en de doorgiftekosten van reclamegedreven televisiezenders als RTL 4 en SBS 6 verlegd worden naar de kijker. De verwachting is dat de prijs van het settopboxpakket de komende jaren verder verhoogd zal worden. CDS liet weten dat het eigenlijk haar abonnees liever over ziet gaan op de afname van de betaalpakketten als het ‘basispakket’ en het ‘familiepakket’. De verwachting is dat de prijzen hiervan (zoals elk jaar) per 1 augustus worden aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *