KPN schrapt ARD Das Erste uit KPN/Digitenne aanbod

KPN, controlerend aandeelhouder en aanbieder van het Digitenne-aanbod heeft de Duitse ‘eerste’ publieke zender ARD Das Erste uit het Nederlandse gecodeerde DVB-T aanbod geschrapt. Volgens een verklaring van de KPN-dochter heeft ARD Das Erste ‘geen toestemming om WK beelden uit te zenden in het buitenland via KPN/Digitenne’. Gevolg daarvan is dat KPN de zender geheel ‘op zwart’ heeft gezet. Overigens is het onduidelijk of ARD Das Erste na het WK Voetbal in juli zal terugkeren via het digitale DVB-T netwerk van KPN. ARD Das Erste blijft via de Astra1-satelliet alsmede via de kabel zowel analoog als digitaal wel gewoon te zien met 16/9 uitzendingen van het WK Voetbal. Voor zover bekend blijven ook de IP-TV aanbieders Mine (van KPN!) en Tele2 ARD Das Erste regulier aanbieden tijdens het WK Voetbal. Digitenne biedt thans 22 tv-zenders en 18 radiostations tegen betaling digitaal aan via de ether. Tijdens het WK Voetbal wordt Nederland 2 in een 16/9 versie extra aangeboden door KPN/Digitenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *