KPN Broadcast Services: nog dit jaar samenvoeging Nozema Services, Digitenne en KPN Broadcast

Rob Timmermans, algemeen directeur van Nozema Services NV verwacht dat nog dit jaar de organisatorische integratie Nozema Services NV, Digitenne Holding BV en KPN Broadcast een feit zal zijn. Dit is het gevolg van de overname van Nozema Services NV door KPN, eerder dit jaar. Timmermans noemt het logisch dat de nieuwe eigenaar uiteindelijk een nieuwe naam voor het bedrijf kiest. De verwachting is dat de naam Nozema Services (en daarmee ook Nozema) verdwijnt om plaats te maken voor KPN Broadcast Services. Digitenne, die voor 80 % in handen is van Koninklijke KPN NV, zal daarbij worden samengevoegd met KPN TV (sinds najaar van 2004 als ‘wholesale’ verkoper van het DVB-T aanbod) opdat er voortaan één KPN-merk voor de het DVB-T aanbod zal bestaan vanuit KPN. Timmermans zelf zegt niet in de running te zijn om de directeur te worden van KPN Broadcast Services.

Overigens zegt Timmermans desgevraagd dat de MPEG4 en HDTV-MPEG4 optie bij de Harmonic apparatuur die ten behoeve van het DVB-T netwerk is besteld vooral als ‘toekomst’ mogelijkheid moet worden gezien en dat hier thans geen plannen voor bestaan. Timmermans had zich in een persbericht over eerder uitgesproken over de mogelijkheden daartoe waarvan KPN ontkende dat dez gebruikt zullen worden op korte termijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *