MTV Networks BV vervangt TMF Pure door MTV Brand New

MTV Networks BV vervangt per 1 augustus op een aantal digitale Nederlandse platforms de R&B, hip-hop en rapzender TMF Pure door MTV Brand New. TMF Pure startte 1 mei 2005 samen met TMF Party (dance) en TMF NL (Nederlands produkt) als subzenders van hoofdzender TMF. MTV Brand New zal als kanaal – net als de sinds 2003 bestaande Italiaanse gelijknamige digitale equivalent – veel progressieve en alternatieve muziek uitzenden om daarmee de laatste trends en hypes te bieden. Ook rock, dance en hiphop krijgt op de nieuwe zender een plek. MTV Brand New zal 24 uur per dag muziek uitzenden.

De urbanmuziekstijlen als Rap, hiphop en R&B blijft MTV Networks BV via The Box en de pan-europese themazender MTV Base aanbieden, waarnee een overlap tussen deze zenders en TMF Pure wordt opgeheven. Met de start van een tweede Nederlandse zender met het MTv-merk zet het in handen van het Amerikaanse Viacom zijnde bedrijf in op meer Nederlandse merkdiversificatie. Het door de Volkskrant aangekondigde ‘MTV Flux’ is overigens geen voor Nederland bedoelde activiteit. MTV Flux is sinds april 2006 in Italië als analoog en digitaal ethertelevisiekanaal actief en zal in september in het Verenigd Koninkrijk en Japan van start gaan. In Nederland bestaan hier (vooralsnog) geen plannen voor.

MTV Overdrive per 17 augustus

Wel zal MTV Networks BV per donderdag 17 augustus op internet starten met MTV Overdrive. Dit bestaat in principe uit een gratis ‘breedband’ aanbod dat met name op ‘aanvraag’ werkt. Daarbij wordt live optredens, muziekclips, interviews en muzieknieuws aangeboden. Het concept bestaat al in o.a. Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië, maar wordt veelal per land middels IP-nummers afgeschermd waardoor het aanbod meestal niet toegankelijk is buiten de genoemde landen. MTV Overdrive ging als eerste in de Verenigde Staten van start, in het voorjaar van 2005 en wordt in samenwerking met de internationale MTV-organisatie voor Nederland beschikbaar gesteld met ook Nederlandse invulling, aldus een MTv-zegsvrouwe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *