KPN stelt commerciele lancering Mine uit

Koninklijke KPN NV heeft de commerciële lancering van het IPTV-produkt Mine uitgesteld. Dit bevestigde KPN-tv directeur Ludolf Rasterhof tegenover DutchMedia desgevraagd in de marge van het Broadcast Omroepcongres. KPN had oorspronkelijk aangekondigd dat de commerciële lancering van het Mine-produkt aan brede groepen kijkers in oktober zou plaats vinden. Rasterhof wil geen nieuwe datum noemen, maar zegt dat deze gemerkt heeft dat Mine beter als onderdeel van ‘multiplay’ diensten (meerdere diensten die via een aanbieder worden afgenomen), zou kunnen gedijen. De door met name concurrenten gemelde problemen op technisch vlak, verwijst Rasterhof naar het land der fabelen.

KPN is overigens wel bezig met proeven in het Zuidlimburgse Sittard en Geleen, waarin KPN haar volgende generatie IPTV-diensten (persoonlijke televisie) met’ MediaMall’ uittest.

Rasterhof zegt nu dat deze voor de uitrol van Mine bezig is om twee steden te selecteren om een geleidelijke uitrol te bewerkstelligen om verder te leren van de ervaringen van klanten. Die twee steden zouden in ieder geval niet de vier grote Randstadsteden zijn, maar wel een ‘multiplay-omgeving’ omvatten.

De stap van KPN om nog niet over te gaan tot een commerciële lancering is opvallend. Onder regie van KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer werd Mine groots gelanceerd. Mine is sinds mei alleen in gecontroleerde beperkte vorm beschikbaar. De introductieperiode voor (bestaande) klanten is overigens verlengd tot eind december.

Digitenne van KPN

Komend weekend zal het bedrijf Digitenne stoppen met de eigen activiteiten voor eindklanten en de handel. Het bedrijf dat voor 90 % in handen is van KPN zal als licentiehoudende besloten vennootschap blijven voortbestaan. KPN zal voortaan het produkt ‘Digitenne van KPN’ simpelweg onder eigen beheer gaan aanbieden voor eindklanten en de handel. Een deel van het personeel van Digitenne BV is overgeheveld naar de KPN-burelen te Den Haag, een ander deel verliest zijn/haar werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *